EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

С неусвоени средства изграждат екообекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С неусвоени средства изграждат екообекти

mail11:44 | 20.10.2010прегледи 370 коментарикоментари 0


Правителството прие проект на постановление за пренасочване на неусвоените средства по Приложение 7 към чл. 12, ал. 1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2010 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет.
Ежегодно като приложение към Закона за държавния бюджет на Република България се приема Списък на екологичните обекти, предвидени за строителство през следващата година. В Приложение 7 към закона за тази година поименно са указани екологичните
обекти, за които задължително се осигурява целева субсидия за изграждането им. Неусвоените средства от тези екологични обекти могат да се пренасочват с акт на Министерския съвет за други такива по предложение на министъра на околната среда и водите.
От извършени проверки от МОСВ и от представена информация от общините за хода на изпълнение на обектите се констатира, че ще има неусвояване на предвидените средства за обекта "Канализация гр. Царево: Подобект 1: Канализационна помпена станция 2 и тласкател до изливна шахта; Подобект 2: Канализационна помпена станция 6 и тласкател до изливна шахта".
Изграждането на обекта ще завърши с по-малко средства след направената от общината обществена поръчка.
Освободеният финансов ресурс, в размер на 1895 хил. лв., ще се използва за допълнително финансиране на други два обекта - Пречиствателна станция за отпадъчни води с довеждащ колектор - Карлово, и Пречиствателна станция за отпадъчни води - Козлодуй.
Обектите имат готовност за усвояване на допълнителни средства с оглед на ускоряването на изграждането им. За пречиствателната станция за отпадъчни води в Карлово ще бъдат пренасочени 1 млн. лв., а за тази в Козлодуй - 895 хил. лева.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1054