EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

С един клик ... и няколко обиколки: В София с мобилно приложение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С един клик ... и няколко обиколки: В София с мобилно приложение

mail07:15 | 27.08.2017прегледи 11742 коментарикоментари 0


Ремонтът на едно от ключовите и най-натоварени кръстовища в София при „Орлов мост” трябва да приключи до края на седмицата, поне според обещанията на Общината. То бе важно и необходимо – затова спор няма. Въпросът е, че промяната в организацията на движение за пореден път доведе до хаос при градския транспорт и неудобства за гражданите. Не за друго, а заради липсата на достатъчно ясна информация.

В Европа, където и да се намираш, само с един клик и получаваш цялата информация по минути. А тук от „Сан Стефано” вървя и не мога да разбера къде се движат автобусите, - така гневна столичанка обясняваше по телефона неволите си с градския транспорт една сутрин.

На една от обичайните спирки, сега временно премахната заради ремонта, хората също бяха в неведение. Къде е преместена спирката? На страницата на Центъра за градска мобилност, когато се отваря, защото има и такива случаи да не работи, пише номера (просто една комбинация от цифри) на спирки, които нищо не говорят на хората. За да се намерят, е нужна обиколка на района и внимателно вглеждане сред дървета и храсталаци, за да не се пропусне чисто визуално някоя временна спирка.

Най-забавно е с мобилното приложение, което е разработено по подобие на успешни примери в Европа. То практически не работи, защото не дава информация за маршрутите, както би трябвало да бъде. Препратката към безплатната навигация на Google също не върши работа, защото там приложението за градски транспорт очевидно не е свързано със столичната система и просто получавате отговор „Null”.

Приложението позволява да зададете начало и край на маршрута, но не показва какъв градски транспорт може да се използва и какви комбинации позволява той. Въпреки че разработката е именно с тази цел и визуализациите на страницата на ЦГМ показват как може да работи приложението. Въпросът е, че на практика очевидно има проблем.

EconomyNews.bg припомня интервюто с управителя на фирмата, разработила мобилното приложение WienMobil Lab, действащо на територията на Австрия. Вижте как с един клик разбирате как да се придвижите не само в рамките на Виена! И даже да си резервирате и купите билети....


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3820