EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

С дебитна карта ще се пътува в метрото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С дебитна карта ще се пътува в метрото

mail06:45 | 26.07.2016прегледи 2139 коментарикоментари 1


В столичното метро вече ще може да се пътува и с дебитна карта от банката на общината. Общинска банка. Само след няколко дни – от първи август, ще стартира новата услуга на банката и с метрото ще може да се пътува практично и лесно, като за вход се използва дебитна карта.

Уникалността на безконтактната карта, издавана от банката e в транспортното приложение METROPASS. Посредством това приложение, безконтактната дебитна карта вече ще може да се ползва и като превозен документ за метрото, след като картодържателят я е заредил чрез банкомат на банката, който е инсталиран на вход на столичното метро. С картата ще се заплащат и зареждат определен брой пътувания, както се зареждат и в електронните карти за метро. Чрез меню в банкоматите гражданите сами ще избират за колко пътувания да заредят картите си и ще могат веднага да ползват картата си за влизане в метрото. За улеснение са монтирани нови 15 банкомата на различни метростанции по линия 1 и 2.

 

Отчитането на заредените еднократни пътувания чрез безконтактната карта ще се извършва при влизане в метрото. Картата се прочита безконтактно, само чрез доближаване до валидатора, както се прави и с електронната метро-карта. С новата услуга ще отпадне необходимостта пътниците да закупуват и носят отделна метро-карта. Картата предлага безплатно използването на METROPASS, като при зареждане на еднократните пътувания ще се заплаща само тяхната стойност.

Картодържателите на новата дебитна карта ще получат две функционалности, обединени в едно: да използват картата като превозен документ при пътуване в метрото, както и като електронен платежен инструмент, притежаващ всички платежни функции на стандартна дебитна безконтактна карта.

 


 
Коментари
 
Галя - 26-07-2016 г. 22:48:53

Хора това не е никаква новина, а нещо с което от КЗК трябва да се заемат. Защо трябва да се плаща само и единствено с карта на Общинска банка? Нали метрото е на всички и всеки трябва да има свободен достъп до него? С едно устройство като тези в магазините щяха да се решат всички проблеми. Нямаше да има значение от коя банка ти е издадена картата. А сега задължително трябва да ставаш клиент на Общинска банка. А и както гласи публикацията са махнали явно банкоматите на другите банки от станциите, което пак не е в моя услуга и удобство. Ето и линк към тарифата на банката http://www.municipalbank.bg/download/tarifa.pdf Ще взимат по 0.5 лв. за всяко зареждане. Ако заредиш 30 пътувания добре, но ако зареди 2-3 си става доста скъпо удоволствие да ползваш тази услуга. Наистина не знам кое пречи, да се направи така че всички да могат да си купуват билетчета. Толкова ли пък да е сложно… В другите страни е така.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1020