EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

С 28% се е свил имотният пазар в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С 28% се е свил имотният пазар в България

mail11:14 | 09.12.2009прегледи 585 коментарикоментари 0


Повече от година след началото на кризата, почти няма страна, която да не е пострадала от спада на цените на недвижимите имоти, показва проучване на специализираната агенция FNAIM, цитирано в икономическото електронно издание Capital.fr. Според публикацията пазарът на недвижими имоти вече започва да се съвзема в световен мащаб.
След прегряването през годините преди кризата, сривът бе жесток в страните от Източна Европа: Украйна (-34 на сто), България (-28 на сто) и Русия (-10,8 процента), изтъква изданието.
Американският, британският и испанският пазар на недвижими имоти се е свил с между 8 и 10 процента от една година.
Единствено няколко местни пазара са се отървали относително леко от бурята в сферата на недвижимите имоти. Благодарение на градове като Венеция, Флоренция и Рим, цените в Италия са нараснали средно с 3,1 на сто. А заради голямото търсене на
средните класи и недостигът на жилища, пазарите в Китай и Бразилия също не са пострадали, отчитайки увеличение съответно с 2,6 и 5 процента.
От септември се наблюдава съживяване на продажбите и забавяне на спада на цените на жилищата в световен план. С изключение на търговските площи, секторът излиза от кризата, отбелязват експерти. Единствено увеличение на безработицата и натискът за замразяване ан заплатите биха могли отново да се отразят негативно на пазара догодина, заключава публикацията.


Тагове: имоти, пазари, 2009
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886