EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

С 20% намаляват такси за товарни превози

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С 20% намаляват такси за товарни превози

mail15:05 | 19.12.2009прегледи 835 коментарикоментари 0


„Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) от 1 януари 2010 г. намалява средно с 20% инфраструктурните такси за товарните превози, съобщиха от компанията.
С намалението техният размер се доближава до средните нива в Европейския съюз, с което се създават условия за нарастване на обема на товарните превози и за засилване на конкуренцията на транспортния пазар.
С усъвършенстването на системата за таксуване от инфраструктурната компания ще се изпълнят изискванията на Европейската комисия по прилагането на Директива 2001/14/ЕО в таксите да се включват само разходите, възникнали директно вследствие на извършването на влаковата услуга.
За сведение с Тарифата за инфраструктурните такси, събирани от Национална компания „Железопътна инфраструктура” се определя, че инфраструктурните такси включват таксата за резервация на капацитет на железопътната инфраструктура и таксата за преминаване по железопътната инфраструктура. От своя страна таксата за преминаване по железопътната инфраструктура включва таксите за използване на железния път, на електрическите инсталации, на контактната мрежа и енергоснабдителните съоръжения и на системите за управление и сигурност на движението.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg