EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

С 16 млн. лв. чистят София от снега

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С 16 млн. лв. чистят София от снега

mail13:00 | 02.11.2010прегледи 420 коментарикоментари 0


Средствата, предвидени от бюджета на София, за почистване на столицата от снега са над 16 млн. лв. При необходимост ще бъдат осигурени и допълнителни суми, увери кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР. По думите й фирмите, който Столична община е сключила договор за снегопочистване, имат готовност да излязат на улицата до 30 минути при обилен снеговалеж.
Вчера Фандъкова инспектира една от седемте фирми, ангажирани със снегопочистването в София. Приоритетни за чистене от сняг ще бъдат улиците, по които се движи масов градски транспорт.

„Тази година санкциите са много строги. Дано не се наложи да ги прилагаме”, отсече столичният градоначалник. „Ако фирмата има да почисти 100 декара и 5 от тях не са изчистени, няма да получи никакви пари за този ден”, обясни зам.-кметът по екология Мария Бояджийска, цитирана от в. Монитор. Бояджийска припомни, че контролът по почистването се осъществява от столичния инспекторат.
Фандъкова пък отчете, че през миналата година общината е наложила глоби за 1,5 млн. лв. заради несвършена дейност.
Освен за улици кметството ще санкционира и за непочистени спирки на градския транспорт. В тези случаи глобата ще е равна на сумата, която кметството плаща на фирмата изпълнител, умножена по 3.
 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165