EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

С $30 млн. Русия подпомага прозрачно финансиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С $30 млн. Русия подпомага прозрачно финансиране

mail16:32 | 17.02.2010прегледи 556 коментарикоментари 0


Министерството на финансите на Русия и Световната банка (СБ) подписаха днес споразумение за изпълнение на съвместна програма за оказване на помощ на страните от Централна Азия и Източна Европа, предаде ИТАР-ТАСС.
Споразумението е насочено към "повишаване на активността в управлението на обществените финанси в страните от Централна Азия и Източна Европа", заяви руският министър на финансите Алексей Кудрин.
"Русия отделя 30 млн. долара за тази цел", отбеляза той, допълвайки, че средствата ще се изразходват постепенно до 2014 година. Предстои партньорите по споразумението да подготвят "план за съвместна работа за преодоляване на бедността и постигане на устойчиво социално развитие в тези страни", поясни Кудрин.
Конкретните мерки ще бъдат насочени към "развитието на институции за управление на държавните финанси", посочи министърът, подчертавайки, че партньорите също така планират да предадат на страните от двата региона опит в извършването на
държавен одит, повишаването на прозрачността на цялата финансова система и развитието на държавните финанси.
Президентът на СБ Робърт Зелик отбеляза, че мерките, залегнали в подписаното споразумение, "са въпрос не само на финанси, но и на иновации и опит". Ръководителят на финансовата институция изрази признателност към руските партньори за
активната им позиция в решаването на въпроси като създаване на фонд за бързо реагиране за пострадалите в Хаити и други проблеми. 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg