EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

С $21.6 млрд. по-малко кредити взимат американците

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С $21.6 млрд. по-малко кредити взимат американците

mail15:23 | 09.09.2009прегледи 339 коментарикоментари 0


Потребителите в САЩ са намалили рязко взимането на кредити през юли заради покачването на безработицата и несигурността за възстановяването на икономиката, предаде Асошиейтед прес.
Икономисти очакват потребителите да продължат да харчат по-малко, да пестят повече и да намаляват задълженията си, за да приведат в по-добра форма личните си финанси, които са силно засегнати от рецесията. Подобно поведение обаче е средство за летаргично съживяване, тъй като потребителските разходи възлизат на 70 процента от икономическата активност в САЩ.
Управлението за федерален резерв (УФР) съобщи снощи, че през юли потребителите са взели 21,6 млрд. д. по-малко кредити, което е повече от очакваното и най-голямото свиване на показателя от началото на неговото отчитане през 1943 година.
Икономистите очакваха кредитирането да спадне едва с 4 млрд. долара.
На годишна основа вземането на кредити в САЩ се е понижило с 10,4 процента. През юни показателят спадна с 15,5 млрд. д. или със 7,4 на сто спрямо същия период преди година, което бе най-силното му понижение от юни 1975 г., когато изтеглените от
американците кредити намаляха с 16,3 процента.
След последното намаление общата сума на кредитите на американските потребители възлиза на 2,47 трлн. долара, отбелязва АП.
Броят на затруднените собственици на жилища в САЩ, извлекли полза от усилията на правителството за модифициране на кредитната политика според плана на президента Барак Обама, се е увеличил с една трета през последния месец. Това ще съобщи днес на изслушване пред Конгреса Дейв Стивънс от Федералната администрация за жилищния пазар (FHA) според предварително разпространения текст, цитиран от Ройтерс.
Стивънс посочва, че благодарение на плана на Обама са били намалени месечните вноски на около 360 000 собственици на жилища.
Преди месец американското министерство на финансите информира, че техният брой е 230 000, припомня Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg