EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

С $200 годишно облагат електромобилите в Тексас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С $200 годишно облагат електромобилите в Тексас

mail15:30 | 26.09.2023прегледи 474 коментарикоментари 0


Шофьорите на електромобили в американския щат Тексас недоволстват срещу нов закон, който ги облага с допълнителни 200 долара годишно като компенсация за приходите от акцизи на горива, които щатските власти губят, предаде ДПА. 

Тексаският закон, който влезе в сила в началото на септември, е в сблъсък с усилията да се убедят шофьорите да карат коли, отделящи ниски емисии в щат, където електромобилите имат минимален дял. 

Щатските законодатели приеха по-рано тази година закона, който задължава собствениците на електромобили да платят двугодишния размер на таксата, или 400 д., когато купуват кола или подновяват регистрацията. 

Вече 33 американски щата законово облагат собствениците на електромобили с до 225 д. годишно, според Националната конференция на щатските законодателни органи. 
         
В много европейски страни и части от Канада електромобилите са изключени от плащания на някои такси, за да се насърчи използването на този тип превозни средства, които са обикновено по-скъпи от еквивалентите си с двигатели с вътрешно горене. 
 
Според сайта на "Тексас трибюн" броят на електромобилите в богатия на петрол щат се е увеличил от 8397 през 2016 г. до 105 807 през 2022 година. Те обаче остават под 1 процент от общия брой коли, регистрирани в Тексас. 

Според представители на властите законодателството е въведено, тъй като каращите електромобили не плащат "дела, който им се пада" във фонд, съдействащ за строителството и ремонта на пътища в щата. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg