EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ръст на руския производствен сектор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на руския производствен сектор

mail18:45 | 05.09.2022прегледи 804 коментарикоментари 0


Активността в руския производствен сектор се е разраснала през август с най-бързия темп от януари в резултат на по-силно вътрешно търсене, което е стимулирало продажбите. Това сочи индексът Пи Ем Ай (PMI) на "Стандард енд Пуърс глоубъл" (S&P Global), изготвен след допитване сред мениджърите по доставките и цитиран от Ройтерс. 

През август индексът се е повишил до 51,7 пункта спрямо 50,3 пункта през предходния месец, надвишавайки прага от 50 пункта, който разделя растежа на активността от спада.

Производството в промишления сектор е нараснало през август след шест месеца спад, започнал през февруари, когато Русия изпрати десетки хиляди войници в Украйна, с което предизвика безпрецедентни санкции срещу Москва.

Увеличението на производството е свързано с по-силно търсене от страна на клиентите и повече нови поръчки, отбелязва "Стандрад енд Пуърс глоубъл" в месечното си проучване.

Това е най-бързият растеж на новите продажби от април 2019 г., което компаниите обясняват със спечелването на нови клиенти и по-силно търсене от страна на клиентите на вътрешния пазар.

Новите поръчки за износ обаче са намалели за седми пореден месец, а темпът на това понижение е най-бързият от три месеца.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg