EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ръст на пътници през летище Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на пътници през летище Варна

mail16:15 | 24.04.2018прегледи 1531 коментарикоментари 0


Трафикът на летище Варна през първите 3 месеца на 2018 година се е увеличил с 92.3% в сравнение със същия период на 2017-а. Очаква се до декември аерогарата в морската столица да посрещне над 2 млн. пътници, а летище Бургас се готви за рекорд от 3 млн. пътници.

През това лято летищата във Варна и Бургас ще имат връзка с 20 нови дестинации, съобщи  пресслужбата на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, компанията-оператор на двата аеропорта на концесия. От там уточняват, че лятното разписание вече е в сила, а прогнозата е трафикът до морските летища през сезона да се повиши с около 10 процента в сравнение с миналата година. Новите дестинации, до които ще има полети от и до Варна, са шест - Касел /Германия/, Залцбург /Австрия/, Бирмингам /Великобритания/, Харстад /Норвегия/, Лион /Франция/ и Кайро /Египет/.

Най-големите пазари за Варна и Бургас са Русия, Германия, Великобритания и Полша. Очаква се спадът на руските туристи да продължи, а пътниците от последните три страни да се увеличат, като полският пазар продължава да се развива – след миналогодишния ръст от 70% прогнозата за растеж сега е 30 - 40 на сто. По 8 нови авиокомпании ще работят с летищата Варна и Бургас.

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg