EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ръст на промишлените поръчки в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на промишлените поръчки в Германия

mail16:31 | 07.10.2016прегледи 519 коментарикоментари 0


Промишлените поръчки в Германия отбелязаха по-силно от очакваното повишение през август в резултат на силен ръст на поръчките, идващи от останалите страни - членки на еврозоната и на по-добро вътрешно потребление, показват данни на официалната германска статистика Destatis.

Поръчките за промишлено производствени стоки нараснаха през август с 1,0% на месечна база при прогноза за повишение с 0,3 на сто. Основна причина за доста по-добрите данни е нарастването с цели 4,1% на поръчките от останалите страни - членки на еврозоната, докато поръчките, идващи извън региона се свиха с 2,8 на сто. Общите външни поръчки се свиха с 0,2%, но вътрешните промишлени поръчки в Германия се повишиха с 2,6 на сто.

От началото на годината до сега индустриалните поръчки бяха слаби, но в последно време бележат известно повишение, отбеляза Министерството на икономиката на Германия, добавяйки, че последните бизнес проучвания на института Ifo и на агенция Markit за септември също сигнализират за подобрение и предполагат, че този важен за немската икономика сектор ще отбележи подем през останалата част на годината.

В същото време обаче Destatis предупреди, че на тези данни трябва да се гледа с известна доза предпазливост, тъй като броят на почивните дни през август 2016 година е били особено висок. Това сякаш се потвърждава от факта, че на годишна база германските индустриални поръчки нараснаха през август със 7,7%, но с "едва" 2,1%, когато се вземе предвид броя на реалните работни дни.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049