EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ръст на продажбите на автомобили в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на продажбите на автомобили в Германия

mail18:30 | 02.07.2009прегледи 700 коментарикоментари 0


auto_dealer1Продажбите на автомобили в Германия се увеличиха с 40 процента през юни, показва данни на германската Международна асоциация на производителите на автомобили (VDIK), публикувани днес и цитирани от ДПА.
Броят на новите регистрации на автомобили на най-големия европейски автомобилен пазар е нараснал до 427 000 миналия месец, тъй като купувачите са продължили да се възползват от схемата от бонуси, предложена от правителството за насърчаване на продажбите на коли, посочва асоциацията.
В резултат на това продажбите на нови автомобили в Германия през първата половина на годината са се увеличили с 26 процента до рекордните близо 2,06 млн. коли. Схемата от бонуси на правителството има за цел да стимулира купувачите на коли, които могат да предадат стария си автомобил за скрап и да го заменят с нова по-икономична кола.
По този начин германският автомобилен пазар бе предпазен от кризата, обхванала автомобилния сектор в световен план.
Все пак при публикуването на тези данни Международната асоциация на производителите на автомобили предупреди, че растежът на пазара през следващите няколко месеца едва ли ще достигне нивата, отчетени през първата половина на годината.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg