EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ръст на печалбите на MasterCard Europe

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на печалбите на MasterCard Europe

mail13:07 | 03.11.2010прегледи 401 коментарикоментари 0


Компанията обяви финансовите си резултати за третото тримесечие на 2010 година за региона на Европа. Това е четвъртото поредно тримесечие с двуцифрен ръст при транзакциите за покупки - 14.3% в сравнение със същия период на 2009 г., което е още едно свидетелство за преминаването на потребителите в Европа от плащането в брой към електронните разплащания.
Хавиер Перез, президент на MasterCard Europe, коментира: „Преминаването от плащането в брой към пластиките продължава да набира скорост. Тази тенденция се стимулира от потребителите, които не само търсят алтернативи с добавена стойност на парите в брой, но и осъзнават ползите от удобството и сигурността, които получават чрез електронните плащания – критерий с нарастваща важност за чувствителните към рецесията купувачи и екскурзианти.”
„Отличен пример тук е засилването около SEPA. Когато погледнахме тенденциите при разходите за пътувания по време на различни ваканции, видяхме, че холандските картодържатели са поставили летен рекорд по разходи зад граница на 24 юли с доста над 400,000 транзакции с техните Maestro карти в пет от европейските туристически топ дестинации. Като комплимент за този ключов момент за Maestro, Barclaycard реши да усъвършенства своето Maestro портфолио в Германия и да стане „Maestro only”, което допълнително подсили Maestro както на местно, така и на международно ниво.”
Резултатите за Европа
През третото тримесечие на 2010 г. за региона на Европа MasterCard отчита брутен обем в долари с увеличение от 13.9%; обемът на покупките е с нарастване от 13.3%; транзакциите за покупки са с ръст от 14.3%, а транзакциите в брой са с 13.9% повече в сравнение с третото тримесечие на 2009 г.
От 1 юли до 30 септември картодържателите в Европа са направили 2 милиарда транзакции за покупки със своите карти с бранда на MasterCard, включително и онлайн.
Към 30 септември 2010 г. 205 милиона карти MasterCard (с изключение на Maestro и Cirrus) са били издадени от клиенти на MasterCard в Европа, което е увеличение с 4.5 % спрямо същия период на 2009 г. Европейските картодържатели можеха да използват своите карти MasterCard в 9 милиона локации в региона и в повече от 30 милиона обекта в света.
Освен това брандът Maestro се появи на 300 милиона карти. Потребителите сега могат да плащат на POS терминали със своите карти Maestro в над 7 милиона търговски обекта в Европа и над 13 милиона търговски локации по света.

Други значителни постижения в Европа през тримесечието включват:
Влиянието на „заможния” сегмент
•Като илюстрация на продължаващите инвестиции в т.нар. премиум сегмент MasterCard официално откри своята платформа „Platinum Embassy” – богата на изживявания потребителска програма, която предоставя на картодържателите на MasterCard Platinum достъп VIP до някои от най-ексклузивните събития от културния календар във Франция. Програмата наскоро дебютира на откриването на изложба на Клод Моне в Париж с допълнителни събития, сред които вечери само за картодържатели на Platinum карти в новооткрития ресторант Mini Palais.
Ползи от иновациите
•Безконтактната технология MasterCard PayPass предостави на над 100,000 посетители на музикални фестивали ексклузивната „Tap&Go” функционалност за три големи фестивала в Полша.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg