EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Postbank предлага виртуална MasterCard

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Postbank предлага виртуална MasterCard

mail13:41 | 21.05.2010прегледи 2507 коментарикоментари 0


Мая Иванова
Пощенска банка и MasterCard пуснаха виртуална карта с максимална защита при извършване на плащания в Интернет, съобщиха от финансовата институция.  Притежателите на картата ще могат да правят разплащания в интернет в сайтове от цял свят, различни онлайн транзакции, включително пазаруване в интернет, както и резервация на хотели и самолетни билети. Зареждането на картата става освен с традиционното внасяне на пари в клоновете на банката, но и с транзакция от друга банкова сметка чрез електронно банкиране или от банкомат, позволявайки му да я зареди непосредствено преди извършване на разплащането. Картодържателят може да ползва само наличната сума по сметката и затова не се предвиждат такси за просрочия и надвишаване на лимита. Не е нужно доказване на фиксиран доход, както и проверка на кредитната история на клиента, за да му бъде издадена картата, увериха от банката. Самата карта е разделена на две части - едната съдържа номера на картата, а другата – CVC кода й. От банката препоръчват за по-голяма сигурност двете части да се съхраняват отделно.
Виртуалната карта се предлага и в пакет с дебитна карта MasterCard Standard и интернет банкиране. С нея ще може да се заплащат онлайн продукти и услуги, предлагани от всички български и международни онлайн търговци, приемащи MasterCard, както закупуване на финансови инструменти в интернет, да резервират стаи в хотели и самолетни билети, без да се удържат такси за транзакциите
 „През 2009 г. онлайн плащанията в България са се увеличили с 23%. Пазаруването в Интернет става все по-разпространено и с новата виртуална карта, ние предоставяме на цяла една нова група потребители възможността да се възползват от хиляди продукти и услуги в Интернет при максимална сигурност”, каза Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.


Тагове: карта, банки
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg