EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ръст на инфлацията в Хърватия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ръст на инфлацията в Хърватия

mail17:45 | 11.05.2012прегледи 560 коментарикоментари 0


Инфлацията е единственият икономически показател в Хърватия, който ще се увеличи през тази година. Това заяви управителят на Хърватската народна банка Желко Рохатински, добавяйки, че хърватската икономика тази година ще има спад от един процент, а инфлацията ще нарасне до 3,5 процента, цитиран от местните медии.
Трудно може да се очаква, че икономическите тенденции във второто тримесечие значително ще се подобрят в сравнение с първото, в което бе забелязано продължаващо намаляване на индустриалното производство, на износа и на заетостта, каза Рохатински.  Ако се осъществи планираният бюджет, публичният дълг ще достигне 56 процента от БВП, докато бюджетният дефицит ще бъде намален от 5,8 на 5 процента, заяви Рохатински, цитиранн от хърватските медии.
В министерството на финансите продължават да смятат, че Хърватия ще постигне лек растеж и ще създаде основа за реален растеж в следващите години. И управителят, и анализаторите смятат, че би било добре още тази година да се създадат условия за икономчески растеж, съобщи хърватската телевизия. Прогнозите не са бляскави, ако се гледат от аспекта на социалните очаквания и от аспекта на политическите обещания, но не са лоши, ако използваме тази година, за да създадем условия от 2013 г. икономиката отново да започне да расте, заяви Рохатински
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg