EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

РЦБ ще намалява лихвите бавно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

РЦБ ще намалява лихвите бавно

mail13:38 | 23.11.2017прегледи 8832 коментарикоментари 0


Централната банка на Русия ще продължи политиката на постепенно редуциране на лихвите ставки, тъй като инфлацията в страната е близо до заложените цели, заяви в сряда пред руски парламентаристи нейният управител Елвира Набиулина , съобщава агенция Ройтерс.

Тя посочи, че годишната инфлация в страната е на ниво от 2,6%, като се очаква да бъде в диапазона между 2,5% и 2,7% до края на годината - далеч под целевото ниво на РЦБ от 4 на сто. По-ниската инфлация се дължи на временни фактори като по-високите петролни цени и рекордната жътварска реколта.

Елвира Набиулина също така отбеляза, че централната банка почти е приключила оттеглянето си от антикризисните мерки, въведени през 2014-а година, когато руската рублата се обезцени рязко, а икономиката се сви. Тя допълни, че РЦБ планира да спре да използва въведените преди време специални финансови инструменти през следващите няколко години.

Трябва да се има предвид, че Централната банка на Русия винаги е подчертавала, че може да използва специални финансови инструменти, когато е необходимо, за да смекчи дадена кризисна ситуация.


Тагове: РЦБ, лихва
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg