EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

РФ - ГЕРБ правят кабинет ?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

РФ - ГЕРБ правят кабинет ?

mail14:06 | 19.12.2016прегледи 1715 коментарикоментари 0


Очаквам да има съвсем скоро ново правителство. Има възможност ГЕРБ да се включи с имена в кабинет, но министър-председателят ще бъде излъчен от Реформаторския блок с консенсус с всички парламентарни групи, които формират мнозинството. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след първата официална среща с РБ и Патриотичния фронт.  По думите му на официалната среща са дискутирани част от секторните политики, в които трябва да има определени срокове. "Работни групи продължават своята работа в днешния и утрешния ден. Утре вероятно ще бъде денят, когато ще можем да кажем действително дали има пресечни точки, около които да се обединим, или ще прекратим преговорите." обясни Цветанов. Има много ясно изразено парламентарно мнозинство за подкрепа на нов кабинет., коментира още той. Има парламентарна база за правителство, каза и здравният министър в оставка Петър Москов. Кабинет ще има много скоро, остана оптимист Цветнов и след среща със съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов.
Съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски каза, че настоящата формула на правителството - ГЕРБ, с Патриотите и Реформаторите - трябва да остане. След като определим ясни приоритети и срокове ще говорим за премиер и министри. Това уточни той.  "Първо работим върху програмата, смятаме, че имаме значителен напредък, работните групи докладваха. Утре ще се напаснат нещата. Не можем да говорим за правителство и състав преди да сме уточнили, че се базираме на тази програма, че сме определили ясни приоритети, които сме фиксирали с ясни срокове. Тогава ще дойде моментът да говорим за министър-председател и за конкретни министри", уточни той.
На въпрос дали РБ ще подкрепи ГЕРБ по отношение на приемане на мажоритарния вот, Зеленогорски уточни: "Имаме ясно мнение по този въпрос и не е нужно да го казвам за стотен път. Ние сме на мнение, че мажоритарният вот по начина, по който мина на референдума, би нанесъл огромни поражения върху българската демокрация". Зеленогорски поясни, че от РБ са готови за дискусия по темата.

Припомняме, че преди обед се проведе срещата между ГЕРБ и Реформаторския блок за съставяне на нов кабинет в настоящия парламент. Срещата се проведе в зала "Запад" на Народното събрание. От страна на Реформаторския блок бяха председателят на ДБГ Меглена Кунева, Петър Москов, лидерът на СДС Божидар Лукарски, председателят на БЗНС Николай Ненчев, председателя на Парламентарната група на блока Найден Зеленогорски.
От ГЕРБ в срещата участвуваха председателят на Парламентарната група и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, финансовият министър в оставка Владислав Горанов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, народният представител Делян Добрев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg