EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руският парламент разглежда имуществен законопроект

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руският парламент разглежда имуществен законопроект

mail07:35 | 25.01.2024прегледи 557 коментарикоментари 0


Руският парламент започна да разглежда законопроект, който ще даде на Русия правото да конфискува имуществото на хора, осъдени за клевета срещу въоръжените сили или за публично призоваване към действия, които подкопават сигурността на държавата, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че този ход предизвиква сравнения с времето на 30-те години на миналия век по времето на бившия съветски диктатор Йосиф Сталин с реториката за "враговете на държавата" и може да засегне хиляди руснаци, които са се обявили срещу нахлуването на Москва в Украйна.

Критикуването на така наречената от Москва "специална военна операция" в Украйна на практика е престъпление в Русия от деня на нейното започване преди почти две години, но новият законопроект има за цел да направи наказанията за това още по-строги. Той ще позволи например на държавата да конфискува имуществото на руснаци, които са напуснали Русия и са критикували войната, но продължават да разчитат на приходи от даване под наем на своите къщи или апартаменти в страната.

"Всеки, който се опитва да унищожи Русия, който я предава, трябва да бъде наказан по съответния начин и да изплати щетите, нанесени на страната чрез имуществото си", каза, обявявайки законопроекта през уикенда, председателят на Държавната дума, долната камара на руския парламент, Вячеслав Володин.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg