EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руският газ за България намалява с 11%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руският газ за България намалява с 11%

mail17:35 | 30.03.2012прегледи 499 коментарикоментари 0


Цената на газа за България ще бъде намалена с малко повече от 11% от 1 април, сочат предварителните разчети, оповестени днес в "Газпром". Намалението ще важи през следващите 9 месеца. Това стана ясно, след като приключи срещата на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев с председателя на Управителния съвет и заместник-председател на Съвета на директорите на "Газпром" Алексей Милер. "Газпром" е обявила интерес към строежа на газова централа в Белене. В руската компания ще проучат възможността за участие в изграждането й.
България е поела ангажимента да заплати всичко, което е произведено до момента, стана ясно от думите на министър Добрев след срещата му със заместник-председателя на правителството Игор Сечин. В рамките на април работните групи ще уточнят точно за каква стойност става дума. Русия ще се включи и в работата по трансформиране на проекта „Белене” от два в един ядрен блок, който ще бъде монтиран в Козлодуй. По време на разговорите изобщо не е ставало дума за компенсации, които България ще дължи, както пишеше в руската преса.
Сечин и Добрев констатираха, че след разговорите на премиерите на двете страни Путин и Борисов е налице политическата воля за решаването на всички тези въпроси и сега на тях им остава само да уточнят детайлите. Министър Добрев оцени пред българските журналисти срещите си в Москва като "много ползотворни" и "приятелски"./БНР

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg