EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руските олигарси инвестират основно в лондонското Сити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руските олигарси инвестират основно в лондонското Сити

mail10:57 | 11.01.2010прегледи 1220 коментарикоментари 0


Група руски олигарси планират листване на компаниите си в Лондон за милиарди долари, съобщава Financial Times. Това е знак, че лондонското Сити остава любимият финансов център на магнатите, опитващи се да възстановят състоянието си, опустошено от кризата, пише днес Financial Times.
Собствениците на най-голямата руска мина за въглища СУЕК (Сибирската въгледобивна енергийна компания) - Сергей Попов и Андрей Мелниченко, ще се срещнат тази седмица с банкови съветници във връзка с планирано листване на фондовия пазар в Лондон и Москва. Очакваната финансова оценка, която може да бъде получена, е в размер от  $9 млрд., информират близки до компанията източници на FT. Очаква се акциите на СУЕК в Лондон да бъдат предложени под формата на глобални депозитарни разписки, ценни книжа, представляващи акции на дружеството, търгувани на различни фондови борси, които позволяват на чужди фирми за привличане на по-широк кръг от международни инвеститори.
Резкият спад на цените на акциите и услугите през 2008 г. намали значително богатството на много от най-богатите магнати в Русия.
Така например общият размер на финансовите активи на руския олигарх Владимир Потанин намаля от $19.3 млрд. през 2008г. до $2.1 млрд. през 2009 г., по данни на сп. Forbes.
За същия период състоянието на Сергей Попов е намаляло $6.4 млрд. до  $2.4 млрд., а на Андрей Мелниченко  от $6.2 млрд. до $1 млрд., сочи статистиката на Forbes.
В завръщането на руските компании в Лондон банкерите виждат потвърждение на това, че лондонското Сити остава атрактивен международен финансов център за най- богатите хора в Русия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039