EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Руски туристи до България, Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руски туристи до България, Гърция

mail13:35 | 15.03.2017прегледи 694 коментарикоментари 0


Федералната агенция по туризъм на Русия (Ростуризм) предложи черноморския круизен маршрут Сочи-Крим да бъде удължен до България, заяви пред журналисти ръководителят на агенцията Олег Сафонов.
„Планира се в началото на май да стартираме този круизен маршрут, той ще започва от Сочи, ще минава през Новоросийск и кримските пристанища. Имаме сериозни намерения от наша страна този маршрут да бъде удължен, работим с нашите колеги от Турция, буквално преди няколко дни се срещнах с министъра на туризма на България, предложих възможността маршрутът да бъде удължен от пристанищата на Крим до България, до едно или две пристанища“, заяви Сафонов.
Той добави, че българските власти в момента разглеждат тази възможност.
„Надявам се, че достатъчно оперативно ще ни предоставят отговор, надяваме се, че той ще е положителен. Това е много важно и за нашата страна и за българите, ние сме заинтересовани, искаме да създаден междудържавен круизен маршрут по Черно море, за съжаление, в момента нямаме такива“, каза още ръководителят на Ростуризм.

-------------------

С откриването на Международното изложение за пътувания и туризъм в Москва (MITT), ръководителят на Гръцката туристическа конфедерация  Андреас Андреадис  очаква руските туристи  в Гърция да достигнат един милион тази година. Приходите  могат да нараснат с 25% спрямо миналата година. През 2016 г. Русия беше единственият основен туристически пазар на Гърция, който отчете повишение на приходите - 421,1 млн. евро през 2015 на 435,8 млн. през 2016 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg