EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Руски спортисти отиват в Рио

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руски спортисти отиват в Рио

mail06:35 | 25.07.2016прегледи 2251 коментарикоментари 0


Руските спортисти ще могат да участват на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Това обяви генералният продуцент на руския тв-канал „Мач ТВ“Тина Канделаки, цитирана от „Чемпионат“.
Както е известно ръководството на МОК решава участието на руските спортисти на Игрите в Рио де Жанейро на извънредно заседание.
Според информацията на Канделаки руските спортисти са били допуснати до участие.
На 18 юли независимата комисия на Световната антидопингова агенция (УАДА), водена от Ричард Макларън излезе с доклад във връзка с разследването по обвиненията за това, че в Русия има държавна политика за системна употреба на допинг.
Заради това от УАДА препоръчаха на МОК отстраняването на всички руски спортисти от участие на Олимпиадата в Рио де Жанейро.
Руските лекоатлети бяха отстранени, като решението на Международната лекоатлетическа федерация бе подкрепено и от Спортният арбитражен съд.

Председателят на Олимпийския комитет на Русия Александър Жуков обяви, че Международният олимпийски комитет е допуснал руските спортисти до участие на Олимпиадата в Рио де Жанейро, съобщава„Спорт Експрес“.
Жуков побърза да зарадва руските спортисти и всички в Русия, обявявайки пред пратеника на „Спорт Експрес“ в Лозана, че руските спортисти са допуснати до участие в Игрите.
„Александър Жуков за участието на тима на Русия на Олимпиадата в Риоѝ: Отиваме!“, написа в личния си профил в една от социалните мрежи журналистът от „Спорт Експрес“ Дмитрий Смирнов от Лозана


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg