EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Руски посланици: Да натирим българите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руски посланици: Да натирим българите

mail07:45 | 06.04.2014прегледи 1757 коментарикоментари 0


В интернет се появи запис от телефонен разговор между двама руски дипломати - посланикът на Руската федерация в Зимбабве и Малави Сергей Бахарев и посланика в Еритрея Игор Чубаров.
В петминутния запис двамата обсъждат резултатите от гласуването в ООН на декларация за Украйна.
Видеото е качено в акаунт в You Tube на името на Michael Berkan с дата 30 март. По-време на разговора двамата се поздравяват за добре свършена работа и се шегуват, че след Крим Русия няма да се успокои, докато не анексира и други страни. Чубаров казва: "Пичове, взехме Крим, но това не е всичко. Предстои да ви вземем още Каталуня, Венеция, а така също Шотландия с Аляска. Чак тогава ще се успокоим".....
Бахарев: "Само на първо време ще се успокоим"....
Чубаров: "Да, само на първо време. После всички тези лимитрофи (погранични държави - бел. ред.) - Латвия, Естония и прочее европейци, а така също и румънците и българите ще ги натирим накъдето трябва....
Бахарев: "Не, тях по-добре да не ги натирваме, по-добре да се заемем с такива опустели райони като Калифорния, Маями....
Чубаров: "Да, прав си, в Маями 95 процента са наши граждани....Имаме пълно право на референдум...
Бахарев: Както и в Лондон..
Чубаров: Прав си... Засега ще оставим румънците и българите, да си висят в Евросъюза....
Бахарев: Заедно с прибалтийските лайнари...
Чубаров: Говорих наскоро с посланика на Евросъюза, той ми казва: "Слушай, вземете си обратно румънците и българите....А аз му казвам: "Не, няма да стане"..."Сърбайте им попарата"....
По време на Общото събрание на ООН на 27 март в Ню Йорк 100 страни подкрепиха резолюция, която осъжда действията на Русия за анексията на Крим. Сред страните, които гласуваха против са освен Русия, още Армения, Беларус, Боливия, Куба, Никарагуа, Судан, Сирия, Зимбабве, Венецуела. Информацията е на "Пресадейли".

 По-късно руските власти определиха разпространения в интернет запис на руски посланици, които обсъждат ситуацията около Крим, като „цинично съчинена история”, предаде Интерфакс.
„Не можем да коментираме компилация от звуци, субтитри и изображения”, заявиха в петък от пресслужбата на руското външно министерство.
Според източника записът представлява „цинично съчинена история, която е неумел опит да се отклони вниманието от наскоро огласените скандални изявления на западни дипломати във връзка с Украйна”.
По-рано в интернет се появи запис на разговор между двама руски посланици в африкански държави, в който те коментират резултатите от гласуването в ООН за ситуацията в Украйна, като споменават Румъния, България и балтийските държави.

 източник:агенция Фокус, Пресадейли


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4098