EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руски петролни компании фиксират цените си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руски петролни компании фиксират цените си

mail12:34 | 04.06.2018прегледи 1259 коментарикоментари 0


Най-големите руски петролни компании се ангажираха да фиксират цените на петролните продукти до нивата от 30 май. За понижаване на цените не става дума, заяви в предаването "Вести в събота" по телевизия "Русия 1" вицепремиерът Дмитрий Козак. 

Козак обясни, че планираното намаляване на акцизите върху дизеловото гориво и бензина е в сила от вчера, първи юни, а не от първи юли, каквито бяха първоначалните намерения. Вицепремиерът увери, че снижаването на акцизите няма да наложи съкращаване на разходите във федералния бюджет. По думите му, кабинетът знае кака да балансира бюджета, което ще стане наесен.  

Още в сряда на заседание при вицепремиера е бил обсъждан въпросът за евентуалното увеличаване на митата върху горивата, за да се ограничи износът и да се регулират цените на вътрешния пазар, пише вестник "Комерсант". Засега не се налага въвеждане на мярката, след като петролните компании се съгласиха да замразят цените. 

В последно време се наблюдава поскъпване на бензина в Русия, като психологическата граница от 40 рубли или около 55 евроцента за литър беше премината в средата на април. 

Депутати в Държавната дума се усъмниха, че ръстът на цените е свързан с поскъпването на петрола на световните борси и приканиха Федералната антимонополна служба да извърши проверка./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg