EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руски компании с интерес към бг лекарства

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руски компании с интерес към бг лекарства

mail16:31 | 04.06.2018прегледи 1920 коментарикоментари 0


Изключителен интерес към българските лекарства и хранителните добавки има сред компаниите от фармацевтичния бранш в Русия, каза Георги Минчев, председател на Българо-руската търговско промишлена палата, която е организатор на българо-руски бизнес форум на тема „Медицина и фармация – 2018“. Събитието ще се проведе на 13 юни 2018 г. в София, а домакин на проявата ще бъде Българската търговско-промишлена палата.

Във форума ще участват представители на Българския фармацевтичен съюз, поканени са  браншовата стопанска камара на търговците - дистрибутори на едро на лекарствените средства и медико-санитарни и билкови препарати, на  асоциацията на търговците на медицински изделия, асоциацията за  етерични масла, парфюмерия и козметика, асоциацията за лекарствена информация и др. От руска страна участие са заявили от Асоциацията на руските фармацевтични фирми, както и компании, които се занимават с производство и търговия на медицински продукти, както и големи обединения в лицето на  Търговско-промишлените палати на  Московска и Тамбовска област. Към руската делегация ще се присъедини и Пятигорската ТПП с нейните санаторно-курортни организации, заяви  Георги Минчев.

Основната тема на една от кръглите маси по време на форума е насочена към иновативните технологии за производство на медицинска техника, изделия и лекарства, и биотехнологиите. Участниците в събитието ще има възможност за срещи във формат b2b. „Като организатори на форума разчитаме да се постигнат конкретни резултати между фирмите от двете страни в областта на инвестициите и обмена на иновации“, заяви още председателят на Българо-руската търговско-промишлена палата Георги Минчев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg