EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Руски компании купуват части от Opel

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руски компании купуват части от Opel

mail20:33 | 01.06.2009прегледи 797 коментарикоментари 0


autio1General Motors, германското правителство и канадско-австрийската компания за производство на автомобилни части Magna постигнаха споразумение, предвиждащо канадската група, подкрепяна от руски капитали, да придобие мажоритарен дял в Opel, обяви германският финансов министър Пеер Щайнбрюк.
"Беше намерено решение, позволяващо да се запази Opel. Можете да бъдете уверени, че решението не беше взето лесно", заявил министърът, цитиран от Асошиейтед прес след продължили шест часа преговори.
Всички участници в преговорите се бяха събрали от снощи в канцлерството в Берлин, след като General Motors и Magna финализираха ново предложение към
германското правителство. Макар че GM формално е единствената страна, която решава кой да придобие европейската й дейност - с изключение на шведската автомобилна компания SaaB -мнението на германското правителство е решаващо, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. Планът за спасяване почива до голяма степен на милиардите евро гаранции, които Берлин е готов да предостави на
разположение. Германското правителство и няколко провинциални правителства ще обезпечат бюджетно финансиране на Opel в размер на 1,5 милиарда евро, уточнил Щайнбрюк.
Офертата на Magna е подкрепяна финансово от руската банка Сбербанк и от промишлено партньорство с руския автомобилна компания ГАЗ.





 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg