EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руската Дума прие икономическа амнистия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руската Дума прие икономическа амнистия

mail13:00 | 04.07.2013прегледи 399 коментарикоментари 0


Долната камара на руския парламент прие на първо четене постановление за амнистия за икономически престъпления, предаде ИТАР-ТАСС. Проектът бе внесен от руския президент Владимир Путин на 25 юни. Документът предлага да бъдат освободени от изтърпяване на наказание лица, които за първи път са подведени под наказателна отговорност или са осъдени за престъпления в сферата на предприемачеството, и да бъдат прекратени наказателните дела срещу тях.
По-точно амнистията засяга обвинени по 27 члена от наказателния кодекс за престъпления, свързани с авторските права, незаконно предприемачество и банкова дейност, измами,
пране на пари, укриване на данъци и неплащане на мита, неизпълнение на кредитни задължения. Отбелязва се, че амнистията няма да бъде за тези, които са извършили престъпление, свързано със заплахи или прилагане на насилие. Чрез амнистията за икономически престъпления могат да бъдат освободени около 3000 души, посочи днес Гари Минх, пълномощен представител на президента пред Държавната дума.
Бившият шеф на някогашния руски петролен гигант Юкос Михаил Ходорковски и обвиняемият по делото "Кировлеса" Алексей Навални няма да могат да се възползват от икономическата амнистия, разясни миналата седмица експертът Андрей Назаров, цитиран от ИТАР-ТАСС.
"Има три причини, поради които Ходорковски не може да бъде амнистиран. Първата е, че човек трябва първо да бъде осъден, втората е погасяване на щетата, а третата - не може да има натрупани няколко престъпления", поясни Назаров. Текстът, по който е обвинен опозиционерът Алексей Навални по делото "Кировлеса" (присвояване на чуждо имущество или злоупотреби), не влиза в текстовете, по които се подготвя амнистията, уточни Назаров.

 


Тагове: Дума, амнистия
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg