EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Руска военна техника за $3.5 млрд. купува С. Арабия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руска военна техника за $3.5 млрд. купува С. Арабия

mail12:38 | 12.07.2017прегледи 10032 коментарикоментари 0


Генералният директор на руската държавна корпорация „Ростех“ Сергей Чемезов заяви, че Русия и Саудитска Арабия са подписали предварителен договор , предвиждащ доставката на въоръжение и техника на сумата от 3,5 млрд. долара, пише „Коммерсант“.
„Сключихме предварителен договор за 3,5 млрд. долара. Наистина, саудитците поставиха условие, че договорът ще влезе в сила, ако им предадем и част от технологията и стартираме производство на територията на кралството“, заяви Чемезов. За последните 15 години Рияд е проявил интереси към широк спектър руска военна продукция: хеликоптери Ми-35М, танкове Т-90, зенитни ракетни системи „Антей 2500“ и С-400 „Триумф“. Директорът на „Ростех“ посочи че саудитците проявяват интерес към оперативно-тактическия комплекс „Искандер“, но уточни, че той е в списъка с продукцията, не подлежаща на износ, „а за тях изключение няма да правим“.
Срещата между краля на Саудитска Арабия Салман ал Сауд с президента на Русия Владимир Путин в момента се обсъжда от външните министерства на двете държави. Смята се, че тя ще изясни доколко са сериозни намеренията на Рияд за закупуване на оръжие.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg