EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Руска банка на US конгресмен без лиценз

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Руска банка на US конгресмен без лиценз

mail11:31 | 10.04.2019прегледи 838 коментарикоментари 0


Малка руска банка, собственост на бившия американски конгресмен Чарлз Тейлър, загуби лиценза си заради предполагаемо нарушаване на правилата срещу прането на пари, предаде Асошиейтед прес. 

Руската централна банка (РЦБ) посочи, че търговска банка "Иваново" е извършила многобройни нарушения на правилата срещу прането на пари, включително чрез представяне на непълна и ненадеждна информация за трансакциите, а също така е завишавала стойността на активите си. 

Централната банка назначи администратори и заяви, че над 70 процента от кредитите на банката са с ниско качество. 

Тейлър, твърдолинеен консерватор републиканец, бе представител в Конгреса на САЩ от Северна Каролина между 1991 и 2007 година. 

Според документацията на РЦБ той притежава над 80 процента от банка "Иваново" - регионална кредитна институция, разположена в град Иваново, който е известен с производството на текстил. 

Тейлър купува руската банка през 2003 г. заедно с партньора си Борис Болшаков, бивш агент на КГБ и депутат във Върховния съвет на СССР, който е посочен като втория по големина акционер в нея. 

През 2003 г. двама от политическите сътрудници на Тейлър свидетелстваха, че той е знаел за незаконни кредити, отпуснати от американска банка, на която към този момент е бил собственик, за негов политически поддръжник. Той отрече да е знаел за кредитите. 

По време на работата си в Конгреса Тейлър бе твърд поддръжник на програми за студентски обмен с Русия, допълва АП. /БТА


Тагове: Русия, банки
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg