EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия:Силен ръст на промишленото производство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия:Силен ръст на промишленото производство

mail08:30 | 06.03.2024прегледи 395 коментарикоментари 0


Обемът на промишленото производство в Русия се е увеличавал през февруари с най-бързия си темп от малко над седем години. Това показват данните от проучване на рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс глоубъл" (S&P Global),  цитирани от ДПА.

Увеличаването на руското промишлено производство е станало в условията на рязко повишаване на броя на новите поръчки, получени от компаниите от сектора, и на нарастване на обема на продукцията им. 

Индексът, който отразява активността на мениджърите по доставките в сектора на промишленото производство Пи Ем Ай (PMI) на "Стандард енд Пуърс глоубъл", се повишава в Русия до 54,7 пункта през февруари при 52,4 пункта през януари. Стойностите на индекса над 50 пункта са индикатор за увеличаване на стопанската активност в промишления сектор.

Новите поръчки за руските промишлени компании са се увеличавали през февруари 2024 г. с най-бързия си възходящ темп от март 2011 г. Това е станало на фона на повишено търсене на продукцията им от страна на клиентите на вътрешния пазар и на стартиране на производството на нови продукти, посочва ДПА.

Търсенето на руски промишлени стоки от клиенти в чужбина обаче е намалявало с най-бързия си низходящ темп от близо година.

През миналия месец обемът на продукцията на компаниите от руския промишлен сектор е нараствал най-бързо от март 2019 г. насам. На този фон се е повишил и броят на служителите и работниците, които те са назначили.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg