EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия ще увеличи данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия ще увеличи данъци

mail07:35 | 21.02.2023прегледи 891 коментарикоментари 0


Русия планира да запълни бюджетния си дефицит, причинен от западните санкции, като наложи специални нови данъци на големите компании, за да си осигури приходи за около 300 милиарда рубли (4 милиарда долара), обяви финансовият министър Антон Силуанов, цитиран от Ройтерс.

"Подготвят се специални промени в данъчното облагане", каза той в интервю, излъчвано по държавната телевизия, без да дава подробности.

Компаниите вероятно ще трябва да плащат извънредни данъци върху извънредните си печалби от последните години, посочи Силуанов. Газовите и петролните компании няма да бъдат облагани допълнително.

На въпроси на журналисти, зададени впоследствие, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че облагането ще бъде на "доброволни начала". "Но, разбира се, взаимоотношенията между лидерите на страната и бизнеса не се "еднопосочна улица", каза той.

Миналата седмица вицепремиерът Андрей Белоусов заяви, че властите водят преговори с големите компании относно дупката в бюджета. Той посочи, че се обсъжда еднократен и доброволен специален налог.

Бюджетният дефицит на Русия през миналата година достигна 3,3 трилиона рубли и се очаква да расте през настоящата заради западните санкции върху руския износ на петрол и газ. Само през януари дефицитът възлизаше на 1,76 трилиона рубли, или на 60 на сто от дефицита, заложен за цялата настояща година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg