EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Русия ще ползва базата "Инджирлик"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия ще ползва базата "Инджирлик"

mail11:45 | 04.07.2016прегледи 591 коментарикоментари 0


Турското правителство планира да разреши на Русия да използва авиобазата „Инджирлик“ в рамките на борбата с екстремистката групировка „Ислямска държава“, предава Интерфакс. „Ние можем да си сътрудничим с всички в борбата с терористичната организация „Ислямска държава“. Както знаете, ние отворихме авиобазата „Инджирлик“ за всички, които искат да участват в активната борба с „Ислямска държава“. Защо да не си сътрудничим с Русия в този контекст? Тази терористична организация е враг на всички нас и ние сме длъжни да се борим с нея“, заяви министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу. В момента в турската авиобаза се намират самолети на международната антитерористична коалиция, водена от САЩ. Там има както американски самолети, така и летателни апарати на Германия, Великобритания, Катар и Саудитска Арабия.

Москва засега не води официални преговори с Анкара за предоставяне на Русия на достъп до базата Инджирлик в Южна Турция. Това заяви днес говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.
Не знам дали военните са имали официални контакти по този въпрос. Ако не греша, такива няма. Разбрахме за това от медиите. Безусловно това е важно изявление и това предстои да бъде анализирано в политически и във военен план, каза Песков.
Той заяви още, че Русия и Турция възнамеряват отново да открият каналите за обмен на информация между разузнавателните служби.
В последно време каналите за обмен на информация с Турция не работеха, сега предстои да ги отворим отново, каза Песков.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1167