EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Русия ще подпомага финасово инфраструктурата на Сърбия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия ще подпомага финасово инфраструктурата на Сърбия

mail13:59 | 05.10.2009прегледи 397 коментарикоментари 0


Сърбия очаква политическа подкрепа от Москва и откриване на нови перспективи в икономическото сътрудничество, заявява сръбският външен министър Вук Йеремич в интервю за руския в. "Комерсант", предаде ИТАР-ТАСС.
При посещението на руския президент Дмитрий Медведев, планирано за 20 октомври, ще бъдат обсъдени конкретните форми на реализация на финансова подкрепа, включително руските инвестиции в инфраструктурата на Сърбия, съобщава Йеремич.
Според министъра посещението на Медведев ще бъде "историческо", тъй като по стечение на историческите обствоятелства това е първото официално посещение на руски президент в Сърбия. Отношенията на руския и сръбския народ от много години се характеризират с близост, разбиране, взаимна подкрепа, братски отношения, смята Йеремич. Въпреки че интеграцията в Европейския съюз е стратегически приоритет на Сърбия, Русия винаги е била и си остава нашият най-добър приятел, заявява той.
Това, че президентът Медведев пристига в Белград за отпразнуването на 65-ата годишнина от освобoждението на сръбската столица от фашистките окупатори, придава на това събитие особено значение, подчертава Йеремич. Това е наша велика обща победа, чийто юбилей трябва да отпразнуваме заедно, казва министърът.
В борбата за запазване на суверенитета и териториалната си цялост и против по-нататъшното признаване на независимостта на Косово Сърбия избра дипломтическия път и по този път получава огромна подкрепа от Русия, преди всичко в Съвета за сигурност на ООН, припомня Йеремич. Белград очаква от Москва да продължи да участва активно в усилията на Сърбия за предотвратяване на пълното признаване на косовската независимост, казва Йеремич.
Във всички случаи ние винаги ще бъдем благодарни на Русия за това, което тя прави за нас по този въпрос, добавя Йеремич.

Вук Йеремич пристигна вчера на тридневно работно посещение в Москва, за да подготви визитата на руския президент Дмитрий Медведев в Белград.

 


Тагове: Сърбия, Русия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg