EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия ще одобрява лятната програма на "България Ер"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия ще одобрява лятната програма на "България Ер"

mail11:05 | 23.06.2010прегледи 1064 коментарикоментари 0


Камен Кичев,заместник-министър на транспорта, информационните  технологии и съобщенията се срещна със заместник-министъра на транспорта на Руската федерация Валерий Окулов, като руската страна е поела ангажимента да гарантира изпълнението на цялата планирана летателна програма на "България ер" за Русия за летния сезон, съобщава българското транспортно министерство. До момента всеки един заявен полет от българската авиокомпания беше одобряван индивидуално от руските летателни власти.
Министерството на транспорта на Русия и българските власти са съгласували полетите на „България еър” до Варна и Бургас от Новосибирск да се осъществяват за сметка на тези от Перм, съобщава от своя страна агенция Интерфакс, цитирайки руското ведомство.
Преговорите между Русия и България се състояха в Москва на 21 и 22 юни. Страните са постигнали принципна договореност за замяна на съгласуваните маршрути на „България еър” от Перм с полети от Новосибирск. Изменението трябва да бъде финализирано в хода на консултации, предвидени за октомври, което може да провали летния туристически сезон през тази година.
Скандалът избухна след като „България еър” обяви полети от Новосибирск до Варна и Бургас, без да има съответното разрешение за продажба на билети по тези направления. По-късно от компанията уточниха, че не са продавали билетите самостоятелно, а това е станало по инициатива на руска туроператорска компания.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg