EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия удря цистерни с петрол на ИД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия удря цистерни с петрол на ИД

mail06:55 | 19.11.2015прегледи 1385 коментарикоментари 0


Руската бойна авиация в Сирия започна "свободен лов" на автоцистерни с петролни продукти, принадлежащи на терористите от "Ислямска държава", каза пред журналисти в Москва в сряда шефът на главното оперативно управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили генерал-полковник Андрей Картаполов, цитиран от ТАСС.
Освен това бомбардировачи Су-34 са пристъпили към нанасянето на удари по обекти за добиване, преработка и транспортиране на петрол на ИД, добави той.
През последните няколко дни руската авиогрупа е унищожила общо около 500 бензиновоза, нелегално превозващи петрол от Сирия за преработка в Ирак, съобщи Картаполов. То подробно разказа как за последните години ИД и други екстремистки групировки са организирали на завладяната от тях територия цял "нефтопровод на колела", карайки петрол за преработка в Ирак. Това е един от основните източници за финансиране на терористите, посочи той, като показа и снимки, на които се вижда как стотици бензиновози се движат на колони.
Картаполов съобщи, че в сряда руските ВВС са нанесли втори масиран удар със стратегически бомбардировачи с далечен обсег и с крилати ракети по обекти на ИД в сирийските провинции Ракка, Дейр аз Зур, Алепо и Идлиб. Само до 15 ч бълг. време са извършени 59 от общо 100 планирани полета. Разрушени са 149 цели на джихадистите.
Генералът каза още, че руската армия организира съвместна бойна дейност с френските военноморски сили за борба с терористите в Сирия. По поръчение на руския президент Владимир Путин сега генщабът разработва предложения за общи действия заедно с ВМС на Франция. Те ще започнат с пристигането в близкити дни на френския самолетоносач "Шарл де Гол" в Средиземно море.
Русия е засилила и всички видове разузнавателна дейност, включително космическата, в района на Близкия изток, каза още Картаполов. "Това позволява да се откриват нови мишени сред джихадистите и те да бъдат поразявани в реално време", добави той. "Всички удари на руската авиация се нанасят по предварително определени чрез разузнаването цели", посочи генералът.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg