EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Русия трябва да плати $1,3 млрд. на Ощадбанк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия трябва да плати $1,3 млрд. на Ощадбанк

mail11:31 | 28.11.2018прегледи 932 коментарикоментари 0


Международният арбитражен съд в Париж постанови Русия да плати 1,3 милиарда долара на най-голямата държавна украинска банка, Ощадбанк, заради конфискувани активи при анексирането на Крим, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес, позовавайки се на съобщение на украинската банка.

Съдът е решил да бъде удовлетворен искът за компенсации за загуби на Ощадбанк в резултат на загуби в Крим. Сумата възлиза на 1,3 милиарда долара плюс лихви, начислявани от внасянето на решението до фактическото изплащане.

Украинската банка посочва, че ще вземе всички възможни мерки да си получи парите от Русия. Това може да включва конфискуване на руски активи в цял свят.

Съобщението беше направено днес, на фона на новото напрежение между Русия и Украйна след задържането на украински кораби край анексирания от Москва Кримски полуостров, отбелязва АП.

Представителят на банката Андрий Пишний насърчи други украински компании да поискат международен арбитраж "за възстановяване на справедливостта" по отношение на отнето имущество в Крим.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg