EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия с по-висок роуминг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия с по-висок роуминг

mail14:40 | 08.02.2017прегледи 724 коментарикоментари 0


Мобилните оператори започнаха постепенно да повишават цените на разговорите за руснаците, пътуващи в Европа, пише вестник „Российская газета“. По този начин, абонатите предварително ще си „платят“ за отменянето на роуминга в страните от Европейския съюз, което трябва да се случи на 15 юни.
Заради отказа от роуминг в европейските страни местните компании ще се лишат от голяма част от приходите си. Своите загуби те решиха да компенсират като увеличат така наречените междуоператорски тарифи (таксата за ползване на мрежите зад граница) за мобилните компании, които не са от ЕС. Един от руските оператори вече е бил уведомен за ръста на тази тарифа с 482%.

Миналата сряда след дълги преговори ЕС сключи предварителен договор за ограничаване на таксите на телекомуникационни оператори, които плащат едни на други за използването на мобилни услуги зад граница, предава Reuters. Така Брюксел проправи пътя за премахване на таксите за роуминг през юни тази година. Таванът на таксите за роуминг на едро са последното парче от пъзела, необходима за премахването на тези на дребно от 15 юни 2017 г. Така усилията от страна на Брюксел по отношение на това гражданите да използват телефоните си в чужбина, без да плащат допълнително, се увенчават с успех.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg