EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия: Ръст на промишлеността

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия: Ръст на промишлеността

mail08:35 | 04.09.2023прегледи 515 коментарикоментари 0


Промишленото производство в Русия ускорява темпа си на растеж през август благодарение на значителното увеличаване на броя на новите поръчки въпреки натиска на инфлацията и продължаващата война в Украйна. Това показват данните от проучване на рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс глоубъл" (S&P Global), цитирани от ДПА.

Индексът на активността на мениджърите по доставките в производството Пи Ем Ай (PMI) на "Стандард енд Пуърс глоубъл" в Русия се повишава до 52,7 пункта през август при 52,1 пункта през юли. Стойностите на индекса над 50 пункта са индикатор за нарастване на промишления сектор.

Новите поръчки за руския промишлен сектор са се увеличили през август, отчитат авторите на проучването.

Това е станало в условията на нарастване с най-бърз темп от март 2008 г. на поръчките на стоки за износ. Вследствие на това фирмите от промишления сектор увеличават производствените си обеми през август, но с по-скромни темпове в сравнение с предходни периоди. Те се увеличават от началото на годината, тъй като руските компании намират алтернативни източници на внос на необходимите им суровини и материали, посочва ДПА.

Инфлацията, която отразява динамиката на производствените цени в Русия, през август се ускорява до най-високото си равнище от 17 месеца на фона на отслабването на руската рубла, предава БТА.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg