EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Русия: Ръст на БВП до 2%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия: Ръст на БВП до 2%

mail15:39 | 15.08.2018прегледи 534 коментарикоментари 0


Руското министерство на финансите очаква растежът на БВП през 2018 г. да се ускори до 1,8-2%, а през идните години темпът да се засили. Това посочи министърът на финансите и вицепремиер Антон Силуанов по телевизия "Росия 1", предаде ТАСС.
    Министърът прогнозира, че отслабването на рублата на фона на санкциите, наложени от САЩ, може да доведе до увеличаване на инфлацията до 3%. Показателят все пак ще остане в коридора, определен от Руската централна банка, допълни той.
    Информацията за планираните нови санкции на САЩ вече се отрази на курса на рублата и това може да доведе до растеж на инфлацията, отбеляза Силуанов. 
    Той оцени, че ако при запазване на съотношението между валутните курсове, според министерството на финансите влиянието на санкциите върху инфлацията се оценява на около 0,5 процентни пункта.
    Министърът увери, че валутните сметки на руските граждани в руски банки няма да пострадат при въвеждане на новите санкционни мерки.
    Евентуалното налагане на санкциите ще бъде "неприятно, но не и смъртоносно за руската икономика", допълни той.
    По думите му централната банка ще вземе необходимите мерки, за да подкрепи банките, които се сблъскат с проблеми заради санкциите, за което разполага с достатъчно резерви.


Тагове: БВП, Русия, ръст
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101