EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия разполага крилати ракети в момента

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия разполага крилати ракети в момента

mail11:16 | 08.12.2015прегледи 1149 коментарикоментари 0


Русия е разположила подводница с крилати ракети в източната част на Средиземно море близо до сирийското крайбрежие, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Интерфакс.
Крилатите ракети, с които е въоръжена подводницата, са подобни на онези, с които руски военни кораби в Каспийско море нанесоха удари по цели в Сирия на джихадистката групировка "Ислямска държава".

Русия също така е  разположи ударни и транспортни хеликоптери във военната си база "Еребуни" в Армения, недалеч от столицата Ереван, съобщи пресслужбата на Южния военен окръг, цитирана от ТАСС и Ройтерс.
Съставът на базата ще бъде подсилен със седем ударни хеликоптера Ми-24П и транспортни Ми-8МТ, като до края на годината ще бъде доставена още една партида вертолети, чийто брой не се уточнява.
ВВС базата "Еребуни" бе създадена през 1995 г. През 1998-а там бяха прехвърлени многоцелеви изтребители МиГ-29. От 2001 г. Русия има още една ВВС база в Гюмри - втория по големина град в Армения в северозападната част на страната, близо до границата с Турция.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg