EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия предупреди за петрол над $300

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия предупреди за петрол над $300

mail08:35 | 08.03.2022прегледи 939 коментарикоментари 0


Цените на петрола могат да се покачат към и над 300 долара за барел, ако Съединените щати и Европейският съюз забранят вноса на петрол от Русия, заяви в понеделник вицепремиерът Александър Новак.

"Абсолютно ясно е, че отказът от руски петрол би довел до катастрофални последици за световния пазар“, каза Новак във видеоизявление, излъчено по държавната руска телевизия и цитирано от Ройтерс.

"Скокът на цените би бил непредвидим. Скокът би достигнал 300 долара за барел, ако не и повече", каза още той.

Според него замяната в Европа на доставките на руски петрол ще отнеме повече от година. "Русия знае къде да пренасочи петрола, ако Европа и САЩ се откажат от него".

Новак също така предупреди, че Русия може да предприеме "огледални" действия на тези, взети от западните страни, като спре функциониращия в момента газопровод "Северен поток 1" към Германия, който беше пуснат в експлоатация през 2011 г.

"Във връзка с неоснователните обвинения срещу Русия относно енергийната криза в Европа и налагането на забрана за газопровода "Северен поток 2", ние имаме пълното право да вземем подходящо решение и да наложим ембарго върху изпомпването на газ през газопровода "Северен поток 1", посочи руският вицепремиер в изявлението, излъчено по руската държавна телевизия.

"Европа ни тласка към ембарго върху доставките на руски природен газ, но ние все още не сме взели подобно решение, заплаши Новак, но допълни: "Никой няма да има полза от това".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg