EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия: Още икономически забрани за Турция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия: Още икономически забрани за Турция

mail13:09 | 06.01.2016прегледи 968 коментарикоментари 0


Министерският съвет на Русия е утвърдил списък с определени видове дейности и услуги, които турски компании няма да могат да осъществяват на територията на Русия, пише Российская Газета.
Правителството е действало според указа на президента на Русия Владимир Путин „за мерките по обезпечаването на националната сигурност на Русия и защитата на руските граждани от престъпни и противозаконни действия и за предприемане на специални икономически мерки по отношение на Турция“. По-рано бе определен и списък със стоките, които бяха забранени за внос в Русия от Турция.
Сега е определен списък с определените видове дейности и услуги, които от началото на годината турските компании няма да могат да изпълняват на територията на страната. В него влизат строежът на сгради, инженерни съоръжения, дейности в областта на архитектурата, техническите изпитания, изследване и анализи, дейността на туристическите агенции, дейността на ресторанти и хотели и обработката на дървесина.
Предвидено е, че ограниченията няма да се разпрострат върху договори, сключени преди встъпването в сила преди обнародването на списъка. Преди дни Русия прекрати безвизовия режим за граждани на Турция и въведе забрана за внос на турски плодове, зеленчуци и птиче месо. Мерките са част от икономическите санкции срещу Турция след свалянето на руски бомбардировач край сирийско-руската граница на 24 ноември, предаде ТАСС.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg