EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия отново ще изнася дизел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия отново ще изнася дизел

mail12:40 | 10.10.2023прегледи 452 коментарикоментари 0


Руското правителство съобщи, че вдига забраната за износ на дизелово гориво по тръбопроводи с излаз на пристанища, премахвайки голяма част от наложените на 21 септември ограничения, предаде Ройтерс.

Ограниченията за износ на бензин обаче остават.

Дизелът е най-големият петролен продукт за износ на Русия с обем то около 35 милиона тона през 2022 г., от които почти три четвърти се транспортират през тръбопроводи. В същото време страната в изнесла 4,8 милиона тона бензин.

"Правителството е вдигнало ограниченията върху износа на дизелово гориво, което се доставя до морските пристанища по тръбопровод, при условие че производителят доставя поне 50 на сто от произведеното дизелово гориво на вътрешния пазар" съобщи правителството в комюнике.

Ограниченията върху износа на горива от Русия, която е най-големият морски износител на гориво, нареждайки се пред САЩ, са повишили световните цени и са принудили купувачите да търсят алтернативни източници на бензин и петрол. 

Правителството е повишило също и митата за износ на гориво за препродавачи до 50 000 рубли на тон спрямо 20 000 рубли и е спряла субсидиите за петролни рафинерии.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg