EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия ограничава неправителствени организации?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия ограничава неправителствени организации?

mail16:45 | 03.06.2013прегледи 381 коментарикоментари 0


Руски икономисти предупредиха правителството, че новият закон, който би могъл да принуди изследователските центрове да се регистрират като "чуждестранни агенти", може да има пагубни последици за икономиката, предаде Ройтерс. В писмо, публикувано в деловия всекидневник "Ведомости", 15 представители на академичните среди, заявяват, че финансирането и сътрудничеството им с правителството е застрашено от закона, чиято основа цел, според противници на президента Владимир Путин, е да задуши недоволството след протестите. Критиците на закона твърдят, че той ограничава
независимостта на неправителствените организации, които се финансират от чужбина и развиват "политическа дейност" - доста свободно формулирано понятие.
Писмото, публикувано след оставката и отпътуването от Русия на ректора на Руското икономическо училище Сергей Гуриев, е пореден знак за натиска върху независими или критични към президента Путин личности и организации, отбелязва Ройтерс.
В последните месеци прокурори извършваха внезапни проверки в представителства на международни правозащитни организации, включително "Амнести интернешънъл", централата на неправителствената организация "Голос" , специализирана в наблюдаването на избори и независимата агенция за проучване на общественото мнение "Левада-Център".
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg