EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия обещава на Украйна $15 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия обещава на Украйна $15 млрд.

mail11:15 | 17.12.2013прегледи 718 коментарикоментари 0


Украйна преговаря с Русия за кредит от 15 милиарда долара, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на агенция Блумбърг. Според един от източниците на агенцията 5 милиарда долара Украйна може да получи още до края на 2013 година. Предоставяне на заем бе в дневния ред на  срещата на руския президент Владимир Путин с украинския му колега Виктор Янукович, посочват източниците на Блумбърг. Те твърдят, че е планирано и да се обсъди цената на руския газ за Украйна. Украйна ще подпише днес споразумение за разрешаване на повечето търговски противоречия с Русия. Това заяви в петък украинският премиер Микола Азаров, цитиран от ИТАР-ТАСС, на среща с представители на украинската промишленост.
"За вторник (17 декември) е планирано посещение в Москва, за да можем на ниво президенти да оформим споразумение, разрешаващо повечето противоречия в търговията с Руската федерация", каза Азаров. Той уточни, че сред областите, обхванати от споразумението, ще бъдат митническите въпроси и въпроси, свързани със стандартизацията.
"Има големи програми, по които президентите ще се договарят - в сферата на самолетостроенето, корабостроенето и много други", допълни украинският премиер. Даваме си сметка за важността на руския пазар за икономиката на Украйна, отбеляза той.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg