EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия ни изнудва за "Южен поток"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия ни изнудва за "Южен поток"

mail11:45 | 06.06.2012прегледи 449 коментарикоментари 0


Договорено е намаление на цената на природния газ с 11.1 процента от 1 април тази година, при условие, че до 15 ноември дадем окончателно инвестиционно решение за Южен поток. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, съобщава БТА. Преди това министър Добрев се срещна с ръководството на "Подкрепа" и синдикалните организации в сферата на икономиката в централата на синдиката. Трябва да уточним всички отворени въпроси с руската страна с подписването на споразумението до 15 ноември, каза Добрев. По думите му отстъпката ще бъде в сила от 1 април без значение кога ще се подпише споразумението. Попитан очаква ли се намаление на цените на природния газ и парното със задна дата, Добрев каза, че общата отстъпка е между 115 и 120 милиона долара и в момента, в който тя стане факт, допълнителните споразумения ще бъдат представени на регулатора. Той от своя страна ще прецени дали намалението в цените у нас ще стане за бъдещ период от време или ще е със задна дата, посочи Добрев.
Той потвърди, че "Южен поток" е приоритетен за страната ни, защото ще носи печалба. Колкото повече газопроводи минават през нашата територия, толкова по-големи са приходите, които получаваме, коментира министърът. От транзитната система в България получаваме повече от 100 милиона лева, отбеляза Добрев. Относно срещата с конфедерацията "Подкрепа" Добрев заяви, че разговорите са били ползотворни. Решен е въпросът за колективния трудов договор на "Булгартрансгаз". Преговорният процес е на финала, чака се одобрение от бордовете на компанията и на
Българския енергиен холдинг. Предстои още утре на заседание на холдинга въпросът за колективния трудов договор да бъде решен. От конфедерацията също изказаха удовлетворение от разговорите и изразиха надежда в бъдеще срещите да продължат, за да могат да се търсят решения на важни въпроси от икономиката на страната.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg