EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Русия, Казахстан и Беларус в Митнически съюз

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия, Казахстан и Беларус в Митнически съюз

mail10:50 | 05.07.2010прегледи 1295 коментарикоментари 0


Русия, Казахстан и Беларус подписаха Декларация за влизане в действие на Митническия съюз за трите страни от 6 юли, а за Русия и Казахстан от 1 юли, съобщи руският президент Дмитрий Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Документът бе подписан на срещата на върха на Евроазиатската икономическа общност (ЕврАзИо) днес в Астана.
Президентът на Беларус Александър Лукашенко подчерта, че Митническият съюз трябва да бъде полезен за народите. "Ще поживеем и ще видим", добави той пред журналисти.
Тазжикистан и Киргизстан изучават сериозно възможността да се присъединят към Митническия съюз, изтъкнаха ръководителите на двете страни Емомали Рахмон и Роза Отумбаева.
Киргизстан, който е член на Световната търговска организация (СТО), е организирал работна група за проучване на въпроса за присъединяване към Митническия съюз предвид ползите за страната, отбеляза Отумбаева.
Президентите та "тройката" от Митническия съюз си поставиха задача пълният пакет документи за създаване на Единно икономическо пространство да влезе в сила до 1 януари 2012 година.
Следващата среща на ЕврАзИо ще се състои през втората половина на декември 2010 година в Москва, посочи президентът на Казахстан Нурсултан Назарбаев.
Той изрази удовлетворение от мерките, приети от страните членки на общността за преодоляване на световната финансова криза. За преодоляването на кризисните явления е допринесло създаването на антикризисен фонд, както и разработката на
антикризисен план за съвместни действия за преодоляване на негативните последици от световната финансова криза.
Русия има възможност в следващите седмици да отстрани разногласията в преговорите с партньорите за присъединяване към СТО, отбеляза руският първи вицепремиер Игор Шувалов.
Русия и Казахстан имат право - и ще се възползват от това, да взимат износни мита при взаимната търговия в рамките на Митническия съюз, добави Шувалов. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg