EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Русия изкупува зърно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия изкупува зърно

mail12:38 | 20.08.2015прегледи 1736 коментарикоментари 0


Руското министерство на селското стопанство започва интервенция на зърнения пазар, съобщи пресслужбата на ведомството, цитирана от ТАСС. Държавното изкупуване на зърно се прави, за да се регулира пазарът на селскостопанска продукция, суровини и хранителни продукти, както и в подкрепа на приходите на производителите в сектора. Руският министър на селското стопанство Александър Ткачов посочи на 3-ти август в Сочи, че обемът на интервенционното изкупуване на зърно тази година може да достигне 2 милиона тона.
По последни данни обемът на зърното във федералния интервенционен фонд е около 2 милиона тона на стойност 12,5 милиарда рубли, отбеляза министърът. По този начин в края на годината фондът може да достигне 4 милиона тона зърно.
В Русия държавна интервенция по изкупуване и продажба на зърно се провежда от 2001 година с цел стабилизиране на вътрешните цени на суровината. При висока реколта изкупната интервенция позволява да се намали излишъкът от зърно и да се стимулират цените му – това позволява на земеделците да избегнат загуби. При интервенцията за продажба на зърно се цели точно обратното – да се тласнат надолу цените в година със слаба реколта чрез наливане на пазара на зърно от държавния фонд, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

 


Тагове: Русия, зърно
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg