EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Русия и Украйна обсъдиха проблемите в газовата сфера

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Русия и Украйна обсъдиха проблемите в газовата сфера

mail19:30 | 01.09.2009прегледи 347 коментарикоментари 0


Русия и Украйна отстраниха почти всички подводни камъни в газовата сфера, което ще позволи да се избегнат проблемите. Това заяви министър – председателят на Украйна Юлия Тимошенко на среща с руския премиер с Владимир Путин в полския град Сопот,
предаде ИТАР-ТАСС.
Украйна ще плаща само този обем газ, който фактически потребява, отбелязаха днес пред журналисти след срещата си премиерите на Русия и Украйна. Путин и Тимошенко са решили да възложат на стопанисващите субекти да изработят необходимите за целта документи.
"Договорихме се, че сегашните условия на световна икономическа криза, които се отразяват на икономиките на нашите страни, трябва да бъдат отчитани и при взаимните разчети и доставките на газ", каза Путин. Ще дадем указания на участниците
 в икономическата дейност в това число и на стопанисващите субекти да вземат предвид тези обстоятелства. Разбираме, че украинската икономика използва толкова ресурси, колкото са й необходими и ще отчетем това.
На свой ред Тимошенко отбеляза, че Украйна ще плаща само този газ, който на практика потребява, "докато продължи тази сложна жизнена ситуация".
Русия и Украйна отстраниха почти всички подводни камъни в  газовата сфера, което ще позволи да се избегнат проблемите. Това заяви Тимошенко на срещата си с руския премиер с Владимир Путин в полския град Сопот.
"Много е важно следващата ни среща през октомври да  се състои, както планирахме", отбеляза Тимошенко, като уточни, че срещата ще бъде част от заседанията на Комитета по икономическо  сътрудничество на руско-украинската междуправителствена
комисия. Тимошенко разчита, че ще може да бъде направена голяма стъпка напред в газовата сфера. "У нас има прекрасни възможности за  сътрудничество в областта на атомната енергетика", допълни тя.
По думите на Путин двете страни продължават да бъдат най-големите си партньори.

Снимка ИТАР - ТАСС


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg